אם אתם שואלים כמה עולה להטעין טסלה מדגם כזה או אחר אתם שואלים על עלויות התחזוקה והאחזקה של רכבים חשמליים. בשורות הבאות נרכז עבורכם את כל התשובות החשובות בנושא – קראו כאן >>
איפה אפשר להטעין טסלה וכמה יעלה?
בנוגע לרכבים חשמליים אחת השאלות הנפוצות היא: כמה עולה להטעין טסלה והאם המעבר לרכב חשמלי באמת משתלם כפי שמספרים? כדי לתת תשובה ברורה לגבי כמה עולה להטעין טסלה בבית, נדגיש כי מחיר טעינת טסלה נע בין כ-30 – 60 ₪. זאת בעוד כי מחיר הטענת טסלה בעמדה ציבורית עתיד לנוע בין כ-60 – 120 ₪ בממוצע.
יש לציין כי עלות הטעינה נקבעת לפי מחיר צריכת החשמל הביתית העומד כיום על 57.40 אגורות לקוט"ש. כמו כן נכון להיום ברחבי ישראל ישנן עמדות טעינה ייעודיות של רכבי טסלה בהן ניתן להיעזר בכל פעם שיוצאים מהבית. העמדות בעבר היו ממוקמות רק בעזריאלי ת"א אבל כיום ניתן למצוא אותן מאילת ובאר שבע בדרום דרך חיפה בצפון ירושלים ועוד.
כמה עולה להטעין טסלה לפי דגמים
לשאלה כמה עולה להטעין טסלה לפי דגמים יש כמה תשובות אפשריות תלוי באיזה מטען אתם משתמשים וכמובן באיזה דגם של טסלה מדובר עד כמה הוא חדיש עד כמה מערכת הטעינה ברכב עובדת בצורה תקינה וכו'. הנה כמה דוגמאות מחירי הטענת טסלה:
- עבור טסלה מודל 3 SD+: תהיו עתידים לשלם כ-29 ₪ בגין טעינה מלאה.
- טעינה מלאה של טסלה מודל 3 LR: תעלה לכם כ-41 ₪.
- עבור טעינה מלאה של טסלה מודל S (לונג ריינג׳): תשלמו כ-53 ₪.
יש לציין משך הטעינה תלוי בגודל הסוללה ונע בין 5 – 8 שעות בד"כ.
כמה עולה להתקין עמדת טעינה ביתית לטסלה?
אם כבר יש לכם את התשובה לשאלה כמה עולה הטענה בודדת של טסלה כדאי כעת לברר כמה עולה התקנת עמדת טעינה ביתית לטסלה. כולל הקמת התשתית של המערכת בד"כ תהיו צפויים לשלם בין 3500 ל-6500 ₪.
אם אתם בעיקר בדרכים ניתן לטעון את הרכב באחת העמדות הציבוריות הפזורות ברחבי הארץ וכוללות 2 סוגי טעינה עיקריים: טעינת DC או טעינת AC. נעבור על ההבדלים בין 2 הסוגים הנ"ל:
- טעינת DC: זוהי טעינה מהירה ותמלא 80% מהסוללה תוך 30 דקות לכל היותר. באופן טבעי עלות הטעינה גבוהה יותר ועומדת בממוצע על 36 אגורות לקילומטר.
- טעינת AC: זוהי טעינה סטנדרטית המספקת טעינה איטית יחסית בהספק של עד 22 קילו וואט כאשר זמן הטעינה נע בין 5 – 10 שעות והמחיר נע בין 75 אגורות ל-2 שקלים לקוט"ש בממוצע 20-25 אגורות לקילומטר.
היתרונות של התקנת עמדה ביתית להטענת טסלה
מעבר לכך שעלות הטעינה בעמדות ביתיות היא נמוכה יותר מאשר בעמדות ציבוריות חשוב לציין כי הטעינה בעמדות ציבוריות במיוחד אם הן עמוסות עשויה לקחת זמן רב. לכן אם אין לכם עמדת טעינה ביתית לטסלה אתם עשויים למצוא את עצמכם מתכננים נסיעה במיוחד וכן מתכננים סטייה מהדרך עבור טעינת הרכב.
מעבר לזה עם עמדת טעינה ביתית יש לכם גם בקרה על העלויות של טעינת הרכב. לצורך העניין בעזרת עמדת טעינה ביתית ניתן לעקוב אחרי צריכת החשמל והעלויות בצורה מדויקת יותר. בעוד כי מחיר צריכת החשמל הביתית עומד על 57.40 אגורות לקוט"ש העלויות בעצם ידועות מראש ומבוקרות.
לסיכום האם עמדת טעינה ביתית לטסלה משתלמת?
בואו נגיד את זה ככה: אם יש לכם טסלה ואתם נוסעים בה מדי יום כמובן שיהיה הרבה יותר משתלם בטווח הארוך להתקין עמדת טעינה ביתית. אין הרבה נהגים שיהיו מוכנים ליצור את התלות הזאת בעמדות טעינה ציבוריות בטח שלא כאשר הצורך ברכב הוא יום-יומי. מהסיבה הזאת וכן מהסיבה שהטעינה זולה יותר התקנת עמדת טעינה לטסלה היא אכן כדאית מבחינה כלכלית מבחינת הנוחות והגמישות בדבר.
אם אינכם בטוחים איזה סוג של עמדה להתקין החדשות הטובות הן שיש לכם אופציה אחת ברוב המקרים – עמדת טעינה AC. זכרו טעינת AC היא הבריאה ביותר עבור שמירה לאורך טווח על סוללת הרכב. מנגד טעינת DC מדי יום יכולה לזרז את הבלאי של סוללות טסלה. במילים אחרות השתמשו בטעינת DC רק מתי שאתם באמת צריכים הטענה בדחיפות.